RA-Byggen | Transval | Åhus

SPECIALGLAS

Energi- och funktionsglas

Vi beräknar och rådger kring de val som ska göras när det gäller funktionsglas. Vi arbetar med specialglas som t.ex. kombinerade energi- och solskyddsglas, härdat glas, lamellglas, limmat glas, syraetsat glas och trådklarglas.

Energiglas


Du kan själv välja om dina fönster ska vara öppningsbara eller fasta. Att byta till energiglas är ett snabbt och enkelt sätt att öka inomhuskomforten samtidigt som kostnaden för uppvärmning minskar.

Funktionsglas

Kombinerade energi- och solskyddsglas är en av de mest effektiva sätten att minska uppvärmnings och kylkostnad. Det kostar ca tre gånger mer att kyla än att värma. Med rätt glasuppbyggnad minimeras kylkostnaden.  Det finns ett antal olika glas att välja mellan som alla har en unik uppsättning för att tillmötesgå önskemålen.
 

Lamellglas


Lamellglas används för att försvåra inbrott och inkastning. Olika kombinationer i antal plastfilmer och glastjocklekar avgör nivån.

De förhindrar buller och andra ljud. Olika frekvensnivåer och ljudtryck kräver olika kombinationer i uppbyggnad för att uppnå önskad effektivitet.

Lamellglas används ofta i konstruktioner för personsäkerhet, såsom insidan på ett takglas eller räcken där det inte får finnas risk att falla igenom eller risk för nedfallande glas.

Lamellglas används också för att förhindra skadligt UV-ljus. 

fonsterbyte_butik
trappa_racke

GLASKEDJAN – HELA SVERIGES GLASMÄSTARE!

Vi är Sveriges största frivillligkedja med lokalägda glasmästerier. Våra glasmästare har hög kompetens med utbildad personal och den senaste tekniken för att kunna hjälpa dig som kund på bästa sätt. Glaskedjan i Sverige AB är ISO-certifierad inom kvalitet och miljö genom ISO 9001 och 14001. Vi finns i hela Sverige – ett tryggt och prisvärt val.

Varmt välkommen till oss!